Vaillinaista ihmettelyä

Kuka kertoisi totuuden?

 

Sikäli kun olen ymmärtänyt oikein, ns. Dublin sääntö edellyttää että turvapaikanhakuprosessi toteutetaan siinä EU-maassa, johon henkilö ensimmäisen saapuu. On ilmiselvää, että tätä sääntöä ei nyt esimerkiksi Suomessa noudateta. 

1. On selvää, että jos Kreikkaan tai Unkariin saapuu satoja tuhansia pakolaisia, eivät nämä maat pysty hoitamaan Dublin-säännön mukaisesti kaikkia hakemuksia itse. Tällöin vaihtoehtoja on karkeasti kaksi:

1a) rajat suljetaan, eikä turvapaikanhakijoita oteta vastaan (kuten joissakin tapauksissa on tehty)

1b) turvapaikanhakijoita siirretään eteenpäin (kuten nyt on tehty)

2. On typerää heittää lokaa vain Petteri Orpon niskaan, ei tämä mies ole yksin päättänyt siitä, mitä meidän rajoillamme tapahtuu. 

Itseäni kiinnostaisi nyt erityisesti tietää seuraavia asioita:

3) Kuka tai mikä elin on tehnyt päätöksen, jonka mukaan Suomi ei noudata Dublin-sääntöä vaan on valmis ottamaan vastaan lähtökohtaisesti kaikki esim. Ruotsin rajan yli saapuvat henkilöt

4) Miksi Perussuomalaiset (jotka istuvat hallituksessa) joiden suurin mandaatti hallituspaikkaan syntyi nimenomaan maahanmuuttopolitiikan avulla, eivät:

4a) paljasta julkisesti kuka on tehnyt vallalla olevat päätökset

4b) toimi sen mukaisesti, että tilanne pikaisesti muuttuisi ja ilmoita julkisesti näistä toimistaan

 

Osaako kukaan valottaa asiaa? Spekuloida toki voi, mutta onko kenellekään mitään tietoa asiasta?

 

edit: unohtui mainita, että Pääministeri on ilmoittanut tämän asian olevan jopa nyt vakavampi, kuin maamme taloudellinen tila. Mielestäni hauska juttu, kun ajatellaan, että tästä aiheutuvia kustannuksia ei kai enää kukaan järkevä henkilö ala kieltämään tai vähättelemään..vai?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Esa Niemi

Dublin menettelyssä Suomi voi ottaa Ruotsista tulleiden turvapaikanhakijoiden hakemukset vastaan ja siirtää nämä Ruotsin käsiteltäväksi ja palauttaa henkilö samalla Ruotsiin.

Toimituksen poiminnat