Vaillinaista ihmettelyä

Oh jabba!

 

Mietin hetken aikaa tosissani, olisiko Timo Soinilla rittänyt pelisilmä järjestämään Tynkkysen kautta ulospääsyn vallitsevasta tilanteesta? Pohdiskelun jälkeen totesin itselleni, että näin tuskin on. Olen jo vuosia pohtinut, onko median jatkuvasti lietsomassa "yksinvaltias Soini" imagossa mitään totuuspohjaa. Myönnän, että eilisen shown jälkeen alan itsekin kallistua uskomaan, että ps-puolueen sisällä normaalin avoimen keskustelun pelisäännöt eivät täysin pidä (en väitä että näin on, vaan että se nyt myös minusta näyttäisi siltä).

Johtaja pitää aina pystyä haastamaan julkisesti - idealistista mutta ainoa todellinen tae siitä että demokratian säännöt pitävät. Jos johtajaa ei voi haastaa vaan asiat tulee sisäkurin varjolla ratkoa kabineteissa, se tarkoittaa sitä että valtaa pitävä eliitti voittaa aina.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Tynkkynen kantaa nyt rohkeasti sitä lippua - vaihtoehdon lippua - jonka varjolla ihmiset ovat puoluetta äänestäneet esimerkiksi viime vaaleissa. Takinkääntö on vain pilkkatermi ja lapsellista vouhotusta, oikeat kysymykset ja niiden vastaukset ovat paljon monisyisempiä ja vaikeampia (paitsi mustavalkosiille idealisteille).

Mielestäni Tynkkysen logiikka on parempaa kuin Soinin/Terhon logiikka. Jos PS nyt rohkeasti ajaisi sitä poliittista linjaa, jota niin kovin monet sitä äänestäneet haluaisivat sen avan, uskon että kannatus vain nousisi. Hallituksessa pysyminen ja oleminen, jos maahan tulee PS:n hallituksessa ollessa vaikkapa 150 000 humanitääristä maahanmuuttajaa 4:n vuoden aikana, ei todellakaan ole mikään itseisarvo.

Sampo Terho vaikutti eilen todella pahasti hukassa olevalta: hirveästi on hänen mukaansa saatu aikaan vaikka samaan aikaan empiirinen todistusaineisto puhuu toista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Sampo Terho joutui altavastaajan asemaan Tynkkysen suhteen, siitä kertoi jo kehonkielikin.
Sampo piti totuutta niinkallisarvoisena, että käytti sitä säästäen.

Toimituksen poiminnat